Daniel Garstang SEAM Group Announcement

DANIEL GARSTANGCleveland, Ohio – 9 listopada 2020 r. – Grupa SEAM wyznaczyła Daniela Garstanga na wiceprezesa ds. Doradztwa w zakresie bezpieczeństwa. Pan Garstang jest odpowiedzialny za ustanowienie ogólnofirmowej strategii w zakresie bezpieczeństwa aktywów i zakładów. Będzie kierował swoim zespołem z najnowocześniejszym podejściem do zapobiegania poważnym obrażeniom i wypadkom śmiertelnym w miejscu pracy.

Grupa SEAM jest liderem w branży w zakresie bezpieczeństwa i wymaga silnego przywództwa, aby być na bieżąco i mieć innowacyjną wizję dla naszych klientów i pracowników. Bezpieczeństwo jest podstawą wartości SEAM Group, a dzięki przywództwu i wysiłkom pana Garstanga będzie ono nadal się wzmacniać.

Daniel Garstang ma ponad 20-letnie doświadczenie w definiowaniu i wdrażaniu strategii zapobiegania poważnym obrażeniom i śmierci, głównie w branżach o wysokim stopniu narażenia. Pełnił funkcję członka Komitetu ds. Bezpieczeństwa w Międzynarodowym Stowarzyszeniu Producentów Ropy i Gazu (IOGP), współprzewodniczył Podkomitetu ds. Bezpieczeństwa IOGP ds. Bezpieczeństwa Transportu, dyrektor NETS, był przedstawicielem przemysłu naftowo-gazowego przy tworzeniu normy ISO39001 , jest aktywnym współpracownikiem w badaniach naukowych NIOSH i służył w różnych komitetach bezpieczeństwa SPE. Był ekspertem merytorycznym w sprawach prawnych związanych z postępowaniami sądowymi związanymi z bezpieczeństwem oraz składał zeznania i zeznania wynikające z dochodzeń, analizy przyczyn źródłowych i opinii na temat preferowanych praktyk.

Daniel specjalizuje się w poprawianiu doskonałości operacyjnej poprzez projektowanie i wdrażanie oraz ocenę systemów zarządzania, poprawę efektywności rytmów operacyjnych, które wspierają, identyfikowanie i coaching w zakresie możliwości doskonalenia, a także definiowanie strategii ograniczających narażenie na ryzyko zawodowe i procesowe. Zaprojektował i wdrożył rozwiązania do zarządzania bezpieczeństwem na całym świecie, mieszkał w Anglii, Australii, Zjednoczonych Emiratach Arabskich, USA, Houston w Teksasie, a obecnie w Salt Lake City w stanie Utah.

Posiada tytuł Bachelor of Arts w dziedzinie nauk społecznych, Advanced Diploma in Business, różne dyplomy w zakresie polityki i zarządzania incydentami krytycznymi, szkolenia i oceny oparte na kompetencjach oraz zarządzanie na pierwszej linii.

W wolnym czasie Daniel jest zapalonym rodzicem pływackim z dwójką dzieci w USA Swimming w Utah i jednym pływakiem na University of Utah.